Ana içeriğe atla

Nasıl YouTuber olunur? Youtuber Kazançları Ne Kadar ?


Bana en çok sorulan soruların başında hangi kamera? Hangi montaj programı? Hangi mikrofon? geliyor. Her şeyden önce sorulması gereken soru bence şu: Sürekliliğini devam ettirebileceğim, başarılı olabileceğim ne tür içerikleri üretebilirim? Yoksa en iyi ekipmanlar, en iyi yapılmış kurgu hiçbir işe yaramıyor

Neredeyse hepimiz YouTube’un özelliklerini biliyoruz ve çoğumuz günlük yaşamımızda muhtemelen YouTube’u kullanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi youtube para kazanma2017 yılında da popülerliğini sürdürüyor. Doğru yol izlendiğinde youtube, internetten para kazanma yolları arasında en kazançlı yöntem olarak biliniyor ve kullanılıyor.
Bu sayfada youtube üzerinden para kazanabilmek için atılması gereken 10 adımı ele almaya çalışacağım. Yazı hayli uzun olduğu için düzenli olması açısından yazı içeriğinde bulunan ana başlıkları listeleyerek başlayalım.
  • Giriş
  • Adım -1 Youtube Kanalı Neden Gereklidir
  • Adım -2 Youtube İle Nasıl Para Kazanılır
  • Adım -3 Yutube İçeriğini Tanımak
  • Adım -4 Hedef Kitleniz Kim?
  • Adım -5 Videoların Üretilmesi – Kaliteli İçerik Oluşturma
  • Adım -6 Videoların Üretilmesi – Arama Motru Optimizasyonu (Youtube SEO)
  • Adım -7 E-posta İle Kitlelere Ulaşma
  • Adım -8 Reklamcılık
  • Adım -9 Sosyal Medyaya Öncelik Verme
  • Adım -10 Farklı Bir Açıdan Bakıp Süreci İyileştirmek
  • Sonuç

Giriş

Google‘dan sonra, YouTube şu anda arama yapmak için kullanılan en popüler site olarak duruyor ve YouTube’un Google’a ait olduğunu da unutmamak gerek. Youtube da her gün izlenen yüz milyondan fazla video bulunmaktadır. Bu rakamlarla, YouTube’un dünyanın en popüler sosyal ağ sitelerinden biri olduğunu görmek hiçte zor değil.
Videolarınızı daha popüler hale getirmek ve onları kitlelere pazarlamak için YouTube iyi bir fırsattır. Sıklıkla YouTuber olarak bilinen, yalnızca yüksek kaliteli videolar üreterek ve onları milyonlarca insanın izlemesini sağlayan bazı insanlar var.
Başarılı bir YouTuber olmak için YouTube pazarlamasının nasıl çalıştığını anlamaktır. Pazarlamada yeteneğiniz yetersizse, videolarınızın viral hale gelmesi ve trafiğin kanalınıza yönlendirilmesi için şansınız azalır Ayrıca, YouTube pazarlamasının nasıl çalıştığını anlama yeteneği, YouTube’un kendisinin nasıl çalıştığını anlamaktır.
YouTube herkesin, aklına gelebilecek herhangi bir konudaki videoları üreterek, karşıya yüklemeleri ve yayınlamalarını önerir. Bilgilendirici ve eğitici, haber içeren videolar, Komik ve eğlencelik olanlar, ürün incelemelerini detaylandıranlar, günlük yaşamınızı takip edenler vb. bunlara örnek teşkil eden kategorilerdir. Buna ek olarak, videolarınız uzun veya kısa olabilir, amatör bir ev video kamera veya akıllı telefonunuzun kamerasıyla çekilebilirken profesyonel kalitede videolar da üretilebilir. Videolarınızın nasıl üretileceğine yalnızca siz karar vereceksiniz.
YouTube videolarınızı pazarlamaya karar verdiğinizde elde ettiğiniz önemli bir avantaj, youtube un arkasında google ın olması gerçeğidir. Bu, YouTube’daki tüm videoların Google arama motoru tarafından dizine eklendiği ve biri, videonuza benzer bir konu araması yaptığı sırada arama sonuçlarında sizin videolarınızın da listelenebileceği anlamına gelir.
Dahası, YouTube videolarını izlemek için bir YouTube hesabınız olması gerekmez. Herkes videoları aratabilir ve izleyebilirken Video yüklemek için bir YouTube hesabınız olması gerekiyor, ancak bu bir sorun değildir çünkü youtube hesabı google hesabı demektir.
Başarılı bir YouTube kanalı başlatarak çok fazla para kazanabilirsiniz ancak bunu nasıl uygun bir şekilde pazarlayacağınızı bilmiyorsanız, kanalınızın başarılı olmasının neredeyse imkansız olduğunu unutmayın. İşte bu yazı bu konuda size rehberlik edecektir.

Adım -1 Youtube Kanalı Neden Gereklidir

Her YouTube kanalı bir video ile başlamaz kanallar bir kavramla başlar. YouTube kanalınız için bir konsept bulmak için kendinize çok basit bir soru sormanız gerekir;
YouTube kanalımı neden açmam gerekli?
Bu yazıyı okduğunuza göre, bir kanalınız yoksa en azından kısa bir süre içinde yeni bir kanzal açmayı planlamış olmalısınız. Ancak, YouTube kanalınızın neyle kalacağına ilişkin net bir vizyona sahip olabilmeniz için kısa bir süre sonra edinebileceğimiz bir kaç soru ile birlikte kendinize bu soruyu tekrardan sormanız gerekecektir.

Neden ve Nasıl Bir Kanal?

  • Eğlenceli birisiniz ve bunun eğlenceli bir hobi olacağını düşündüğünüz bir YouTube kanalı açmak istiyorsunuz.
  • Çok bilgiye sahipsizin ve dünyanın her yerinden insana bu bilgileri paylaşmak istiyorsunuz.
  • Video üretmek sizin için bir tutku ve YouTube’u bunun için uygun bir yol olarak görüyorsunuz.
  • Güçlü görüşleriniz var ve onlarla insanlara ulaşmak istiyorsunuz.
Yukarıdaki nedenlerden herhangi biri veya benzer bir neden bir YouTube kanalı başlatmak için mükemmel bir seçenektir.
Fakat yukarıdaki seçeneklere yakın bir fikriniz yoksa ve deneyip sonucu görmek istiyorsanız videolarınızın bir veya daha fazlasının internette fenmen olması zor bir ihtimaldir. Evet, YouTube kanalınızı gerçekten başarıya ulaştırabilmeniz için bir hedefiniz, bir fikriniz ve uzman olduğunuz bir alan gerklidir bu konuda pek kendinize güvenmiyorsanız ve kafanızda bir çok soru işareti varsa hayal kırıklığına uğramanız muhtemeldir.
Başarılı bir YouTube Kulübü haline gelmenin yolunun, yüksek kaliteli içeriki üretmek ve bu videoları kitlelere ulaştırmak için kanıtlanmış veya yenilikçi pazarlama stratejileri kullanmakla ilgili olduğunu unutmayın.

Ne Tür Videolar Yapmalıyım?

En başarılı YouTube videoları belirli bir konu veya niş üzerinde odaklanır. İşe girişmeden önce zaten yapmak istediğiniz videolar hakkında fikir sahibi olmalısınız. Hangi tür YouTube videolarını üretmek istediğinize karar vermek için önce videonun amacının ne olduğuna karar vermeniz gerekir. Videonuz eğitim videoları mı olacak? Yoksa insanları eğlendirne amaçlı mı olacak? Görüşlerinizi dünyayla mı paylaşıyorsunuz? Yoksa ürün incelemeleri mi yapıyorsunuz? İnsanları güncel olaylardan haberdar etmek mi istiyorsunuz? Yoksa başkalarıyla röportajlar mı yapmayı hedefliyorsunuz? Bunlar, YouTube videolarınızın amacının ne olabileceği konusunda yalnızca bir avuç fikirdir.
Videolarınızın amacını belirledikten sonra, videolarınızın hakkında olmasını istediğiniz belirli konuyu kararlaştırabilirsiniz.
Örneğin, ürün inceleme videoları çekerken aynı kanalda, bir oyunla ilgili inceleme yapmamalısınız veya yemek tarifleri videoları çekmemelisiniz, bunlar büyük ölçüde farklı kategorilerdir ve kanalınızın ne hakkında olduğu konusunda izleyicinin kafasını karıştırır.
Elbette, günümüzde çeşitli konulara odaklanan başarılı YouTube kanalları yok değil.
Örneğin, matematikten ve bilimden tarihe ve edebiyata kadar her şeyi kapsayan bazı eğitim kanalları mevcut. Aslında bu tür konular birbiriyle ilişkili çünkü aynı kitleye yönelik demografik bir kitleyi hedefliyorlar fakat;
Ödevlerinde yardıma ihtiyacı olan sınıf öğrencileri,
Video oyunları ve filmlerin incelemelerini kapsayan bir ürün inceleme kanalı,
yemek tarifler,
gibi kategoriler birbirinden çok farklı demografik kesime hitap ediyor ve bu senaryoda kanalınız, oyun inceleme ve yemek tarifleri gibi ikiye bölünmüş olacaktır. Bunun yerine her iki konuyla da ilgiliyseniz (veya fazlası) bunlar için ayrı kanallar açmak daha mantıklıdır ve olması gerekende budur.
Her şeyden önce, YouTube kanalınızdaki konuya ilgili olmanız ve ona tutkuyla bağlı olmanız gerekir.  İzleyiciler karşısına geçtiğinizde bilgi sahibi olmadığınız bir şeyi onlara izletmek ve beğeneceklerini düşünmek, ya tutarsa mantığını gütmek büyük br hatadır. Şunu unutmamak gerekir ki, karşınızdaki kişiller de bu konuyla ilgililer ve bazı durumlarda sizden daha bilgili olabilirler günün sonunda video altına yapılan yorumlar sizi komik duruma düşürebilir.  Ancak, konuştuğunuz şey konusunda açık bir şekilde ilgiliyseniz ve yeteri kadar bilgiye sahipseniz, izleyiciler onu daha büyük bir istekle takip edeceklerdir.

Hedef Kitleniz Kim?

Bir önceki soruda bu konuya değindik;
Kanalınızın belirli bir hedef kitleye açık bir şekilde pazarlanması gerekiyor!
YouTube kanalınızın kendisine kimlerin hitap edebileceğini tam olarak bilmeniz çok kritiktir. Kitlenizin kim olduğunu bilmek suretiyle, videolarınızı kime tanıtacağınızı tam olarak bilmek zorundasınız. Hedef kitle hakkında kendinize sormanız gereken bazı sorular;
Kaç yaşındalar?
Hangi video stili tercih ederler?
Ülkenin veya dünyanın hangi yerlerinden geliyorlar?
Hedef kitlenizin neye benzediğini belirlemenin en iyi yollarından biri, kabaca aynı niş veya konudaki diğer başarılı YouTube kanallarını araştırmak ve bu kanalların hangi kitleye ulaşmaya çalıştığını analiz etmektir.
Diğer aynı kategorideki kanallardaki videoları inceleyin,
Video altlarındaki yorumları inceleyin, yorumlardan hedef kitle hakkında bilgi sahibi olmak çok kolaydır.

Videolarınızı Hangi Sıklıkta Yayınlamalısınız?

Haftada yalnızca bir video yükleyen başarılı kanallar da var, ama aynı zamanda ayda bir video yükleyen kanallar da var. Hatta bu işe çok zaman ayırıp günde bir kaç video yükleyen içerik sağlayıcılar da çok miktarda mevcut.
Yukarıdaki 3 kategorideki içerik sağlayıcılar içinde çok başarılı olanlar da var. Bu şu anlama geliyor çok sık video yükleyen de başarılı oluyor az sıklıkta yükleyen de. Yeterki kaliteli videolar çekip iyi içerikler üretin bu yolu izlerseniz zaten kitleniz belirli bir süre sonra oluşmaya başlayacak. Aboneler ile ilgili ileriki konularda bilgi vereceğim.

Adım -2 Youtube İle Nasıl Para Kazanılır


Muhtemelen yazının başından beri öğrenmek için yanıp tutuştuğunuz sorunun cevabı burada. Sonuçta, para kazanmak, bu işe zaman ayıran ve içerik üretmek için çabalayan Yutuber lerin en büyük motivasyon sebebidir. (Tabi, bu istek hiç bir zaman ilgilendiğiniz alanın önüne geçmemeli)
Merak etmeyin bu sorunun yanıtını alacaksınız evet, YouTube ile para kazanmak çok mümkün. Ve YouTube videoları yaparak bir yaşam sağlamak ta son derece mümküdür. Bunu yapan bir çok insan var, ancak başlangıçta sadece bir kaç faturayı ödeyebilecek kadar para kazanabileceğinizi de göz önünde bulunurun. Bir anda bu işten tonla para kazanmak mümkün değil.
Dolayısıyla, ilk haftalar ve aylarda tam zamanlı işinizin yanında ek olarak bu işi yapabilirsiniz ancak kanalınız belirli bir kitleye ve aboneye sahip olduktan sonra tam zamanlı olarak bu işi yapabilir ve geçiminizi bu yolla kazanabilirsiniz.
Başarılı YouTube kanallarına sahip kişiler bu yolla faturalarını ödemekten daha fazlasını yapıyor buna emin olabilirsiniz. Sahip olduğunuz aboneler ve görüşleriniz ne kadar çok artarsa, daha fazla para kazanırsınız.
YouTube ile aşağıdaki yolları kullanarak kazanç elde edebilir ve bu kazacı arttırabilirsiniz

Kitlenizi Arttırmalısınız

Her şeyden önce, insanlar videolarınızı izlemeli ve videolarıçok fazla tıklamalıdır. Kitlenizi arttırarak para kazanımınızı aynı doğrultuda yükseltebilirsiniz. İnsanlara videolarınızı daha fazla izletmek ve tıklatmak için, her şeyden önce içeriklerinizi sürekli olarak yayınlamalısınız. Kendinizi yorduğunuz noktaya aşırı yüklemeyin,videoları düzenli-sürekli olarak yüklemeniz gerekir. Sürekli olarak haftada bir yeni video yüklemek, 2 aylık bir boşluk bırakarak haftada 4 er video yükelemkten daha iyidir. Kitleye kendinizi unutturmayın ve sürekli olun bu sırada da kendinizi yormayın.
İnsanların videolarınızı ve kanalınızı daha çok beğenmesini ve kanalınıza abone olma olasılıklarını artırmak için, onlarla konuşmalı ve sorularını aşağıdaki yorum bölümünden sürekli olarak yanıtlamalısınız. Videolarınızı sosyal medya kanallarında paylaşıp insanlarla etkileşime girmek videolarınızın ve sisin tanınma oranını arttırır Facebook, Twitter ve İnstagram bunun için en uygun seçenekler arasındadır. Daha sonraki bir bölümde YouTube videolarınızı sosyal medya yoluyla paylaşmayı da konuşacağız.

Videolardan Para Kazanmak

Videolardan para kazanabilmek için YouTube kullanıcıların reklam tıklayabileceği videolar olması gerekir. Bunun için videolardan önce, video ortasında ve sonunda reklam yayınlayabilirsiniz. Ayrıca, tüm videolarınızdan veya yalnızca bazılarından para kazanmak isteyip istemediğinize de karar vermeniz gerekir. Bunu zaten video yüklediğinizde alt kısımdan seçebilmeniz mümkün. Sahip olduğunuz aboneler ve görüntüleyenler ne kadar çok olursa, daha fazla reklam tıklanacak ve daha fazla para kazanacaksınız.

Google Adsense ile YouTube’ dan Para Kazanmak

YouTube videolarınızla para kazanmanın bir başka yolu da Google AdSense’i kurmaktır. On sekiz yaşından büyük, posta adresi ve gerçek bir adres-telefon-banka hesabına sahip olan herkes bunu yapabilir. AdSense sizi doğruladıktan sonra, bir reklamın her bir tıklamasıyla ve her bir görüntüleme ile para kazanırsınız. Bununla birlikte, görüntüleme sayısını reklamların tıklanmasından daha azdır.

Videolarınızı Analiz Edin ve Sürekli İzlemeye Alın

Hangi videonun kanalınızda en çok parayı kazandığını ve her bir videonun hangi demografik özelliklere hitap ettiğini görmek için videolarınızın analizini takip edebilirsiniz. Bu, hangi videoların kitlenizle en çok etkileşime girdiğini de görmenin en iyi yollarından biridir.
Youtube ile Ortaklık
Son olarak, videolarınız sayesinde çok sayıda abone ve görüş sağladıktan sonra, daha fazla video oluşturmak için YouTube’dan erişebileceğiniz bir prtaklık sistemine katılarak Youtube üzerinden bazı ödüller kazanabilirsiniz. Son üç ayda on beşbin saat boyunca izlenen her kanal ve herkes YouTube ile ortak olabilir.

Adım -3 Youtube İçeriğini Tanımak

Üretmekte olduğunuz video içeriklerine sadece tutkuyla bağlı olmak yeterli değildir, üretmekte olduğunuz içerik hakkında yeterli bilgiye de olmanız gerekir. Örneğin matematik ve fen ile ilgili eğitim videoları yapıyorsanız, matematik formüllerinizi ve fen bilimlerini iyi bilmeniz gerekir. Ya da saçma kısa komik, mizahi videolar çekiyorsanız, insanları eğlendirmenin ve videonun çalışma süresi boyunca onları güldürdüğünüzi iyi bilmelisiniz.
Ancak YouTube’a koyduğunuz içeriği bilmek bunun ötesindedir. Üretmekte olduğunuz videoların konusuyla ilgili son derecede bilgili ve tutkulu olmakla kalmayıp, aynı zamanda bu içeriğin kitleyle nasıl bağlantılı olduğunu ve kanalınızıdiğer kanallardan öne çıkaran şeyin ne olduğunu bilmeniz gerekir.
Bu, YouTube kanalınızı başarılı bir şekilde pazarlamanın anahtarıdır.
Burada anlatılmak istenen olay karıştırılmmalı. Kitlelerin her videonuzu beğenip bebeğnmemegibi tepkileri sürekli taip edemeyebilir veya bunu çok fazla ölçemeyebilirsiniz. Bunu yapmak için gereken kaynağa veya zamana sahip olmayabilirsiniz ancak izleyicilerinizin izlemek istediklerine belli bir ölçüde çekicilik katmak gerekmekte şimdi bunun nasıl yapılacağını öğrenelim.

İçerik Oluştururken Bilmeniz Gerekenler

Düzgün kamera açılarını nasıl yakalanacağıznı, videolarınızı düzenleme sırasında nasıl renklendireceğinizi, videolara müzik eklemenin nasıl yapıldığını bilirsiniz (ancak bunların hepsi videolarınızın kalitesini artırmak için önemli olsa da) . Demek istenen, içeriğinizi, aynı nişteki diğer YouTube kanallarından ayıran benzersiz bir kalitede nasıl oluşturacağınızı bilmeniz gerekir.
Kanalınız, eğlenceli, eğitsel, ilham verici, benzersiz veya bunların herhangi bir kombinasyonu olabilecek şekilde diğer YouTube kanalından tamamen farklı bir hikayede olmalıdır. İzleyiciler bir sonraki yüklemeyi sabırsızlıkla beklemeliler ve bununla birlikte arkadaşlarına kanalınızı anlatmalılar sosyal medyada sizi tanıtmalılar. Her şey, yalnızca içeriğinizin fiziksel kalitesine değil, aynı zamanda içine sızdırdığınız benzersiz sese de dönüşüyor. İyi bir seslendirme ile videolarınızı beğenmelerini, kanala abone olmalarını ve sosyal medyada sizin için paylaşımda bulunmalarını onlardan istemeyi bilmelisiniz.

İçeriğinizle İlgili Bloglarla İşbirliği Yapın

Sizin içeriğinizle aynı veya çok yakın içeriğe sahip blog veya portallarla iş birliği içinde olmalısınız.. Bu, durum sayfanın daha sonraki bir bölümünde daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağımız bir şey, ancak şu an söyleyebileceğimiz, içeriğinizle işbirliği yapabileceğiniz bir platformun en iyi örneği aynı konudaki başka bir blog, forum veya portaldır.
Popüler bloglarda içeriğinizin açık bir şekilde yayılmasını sağlamak için blog sahiplerinin ulaşabilecekleri bir hayran kitlesine hali hazırda mevcuttur. Kısacası, başkalarıyla işbirliği yaparak kitlenizi geliştirmeye çalışın bunun için blog sahipleri ile iletişime geçin. Gerekirse bulacağınız blog sahiplerine bu iş için belirli bir ücret ödemeyi teklif edebilirsiniz.

Kitlenizi İçeriğinize Katılması Yönünde Harekete Geçirin

Günün sonunda yalnızca insanların videolarınızı izlemesi ize yeterli gelmeyebilir. Onların içeriğinize katılmalarını da isteyebilirsiniz. Videolarınıza, sizinle etkileşimde bulunmak ve sizinle iletişim kurmak isteyen kişilere yönelik mesajlar ekleyebilirsiniz. Açıkçası bunu yapmanın yolu yorumlar bölümünden soruları cevaplamaktır, ancak başka bir yolu da yarışmalar düzenlemek ve ödül kazananlara ödüller dağıtmaktır. Bu durum insanlar sadece basit izleyiciler olmaktan çıkartıp kanalınızla etkileşimde bulunmasını sağlayacaktır.

Adım -4 Hedef Kitleniz Kim?

Öncelikle şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki bir hedef kitle olmadan YouTube kanalınızın başarısı olanaksızdır. Başka bir deyişle, kitlenizin demografik özelliklerini, içeriğinizi en çok izleyenlere göre açıkça bilmeniz gerekir.
İyi Haber!
1 Dakika içerisinde YouTube sunucularına üç yüz saatten fazla video yükleniyor ve daha fazlası izleniyor size düşen bu pastanın minik bir diliminde yer almak.
YouTube üzerinden izlenen videoların hangi cinsiyetler tarafından daha fazla izlendiğini merak ediyorsanız her iki cinsiyetten insanlar YouTube da bulunuyor. Ancak YouTube üzerinde erkekler kadınlara göre ezici bir çoğunlukta yer almaktalar.
Tabii ki, bu kadınların YouTube üzerinde aktif izleyici olmadığına işaret etmiyor sadece erkek izleyiciler kadınlara göre fazla. Erkekler, video oyunları, spor, arabalar,kendin yap projeleri vb. alanlarda kadınlara göre daha fazla ilgililer.
Kadınların ise, güzellik ve moda, müzik ve benzeri konular hakkında video ve kanal izlemesi daha olası. Şu da bir gerçek ki her iki cinsiyetten insan, muhtemelen egzersizler, komik videolar ve hayvanlar ile ilgili kanalları da takip etmekteler. Bu arada ev hanımları çocukları için çizgi film ve eğitim videoları tarzında kanalları da takip ediyor YouTube her yaştan insana hitab eden bir sosyal ağ.

Adım -5 Videoların Üretilmesi – Kaliteli İçerik Oluşturma

Başarılı YouTube Grupları’nın her birinde birbirinden farklı videolar bulunurken, hepsinin profesyonel nitelikte olduklarıda bir gerçektir. YouTube’da çok kötü ve amatörce videolar da yok değil, korkunç kameralarla çekilen videolar, düşük kaliteli işler ve düzenlenmesi yapılmamış bir çok çalışma da mevcut bu tür videolar belirli nedenlerden dolayı hedef kitle elde edemez ve izeyicileri kanaldan uzaklaştırır.
Profesyonel bir film seti gibi mümkün olan en kaliteli videoları üretmek zorunda olduğunuzu tabii ki söylemiyorum ancak, en azından insanlar videolarınızı izlerken yüksek çözünürlükte  bir içerikle karşılaşmalılar. Bu durum, kaliteli bir kameraya sahip olmak, iyi kamera açıları kullanmak ve güzel bir video düzenlemesi yapmaktan geçer.
Videolarınızın yüksek kalitede olmasını sağlamak için izlenmesi gereken bazı ipuçları:

Yüksek Görüntü Kaltesi

Videolarınızın kalitesi doğrudan kullandığınız kameraya türüne bağlıdır. Günümüz dünyasında akıllı telefonlardaki kameralar gerçekten YouTube videoları için yüksek kalitede olma eğilimindeler, ancak profesyonelleşmek istiyorsanız standart YouTube kalitesi yerine en az 1080p olan bir kameraya yatırım yapmayı düşünün. Videolarınız yüksek kalitede kaydolurken yakın çekimlerde titrememeli ve ve bir sonraki maddede bulunan ses kalitesini de iyi yakalamalı

Yüksek Ses Kalitesi

Videonuzun sadece iyi görünmesi yeterli değildir görüntü kalitesiyle beraber çok net bir sese de sahip olması şarttır. Kameranızın üzerinde bir mikrofon bulunabilir, ancak harici bir mikrofon kullanmak daha kaliteli ses yakalamak ve sesi netleştirmek için iyi bir yatırım olacaktır.

Kamera Stabilizasyonu

Titreyen bir kamera ile çekilen bir video izleyici için gerçekten rahatsızlık veren bir durumdur. Titrek kamera çekimleri yalnızca belirli hareket dizilerinde kullanılmalı bunu yaparken de dikkat edilmelidir. Kamera titremesini azaltmak için elinizden gelen her şeyi yapın.
Doğrudan kameraya konuşacaksanız, kamerayı doğrudan önünüzdeki masaya yerleştirin. Masa veya çalışma masanız yoksa, ucuz ve kolay erişilebilen bir üçayak tripod edinin. Veya videonuzu yürürken çekmeniz gerekiyorsa kamerayı yüzünüzün önüne sabitleyen bir aparat kullanın.
Sonuçta, kamera dengeleme ekipmanı, videonuzun genel kalitesini arttırmak için önemlidir bu ihmal edilmemesi gereken bir detaydır.

Kamera Açılarını Öğrenin

En iyi kamera açıları, doğal görünen, iyi yapılandırılmış ve olabildiğince fazla doğal ışık kullanılan açılardır. Videonuzun tam ortasına odaklanmayın farklı açılar deneyin en iyi kaliteyi yakalamak için çevrenizden yardım alabilirsiniz.

Arka Plan Önemli

Video çekimlerindeki arka planlar insan gözüne hoş gelmeli. Bir stüdyo çalışması yapamayabilirsiniz ama en azından dağınık bir odada veya yatak odanızda ideo çekmeyin. Dışarıda çekim yapacaksanız, arka plan için sınırsız sayıda fırsatınız var; mavi gökyüzü, orman ve şehir manzarası, ne olursa… Ya daçekimler iç mekanda olacaksa ve videonuz eğitim kategorisinde ise arka plan bir çalışma odası-kitaplık olabilir. Yemek pişirme ile ilgili alanlarda video çekiyorsanız düzenli bir mufak en iyi seçimdir. Duruma göre arka planı ayarlayabilirsiniz.
Önemli olan, videonuzdaki arka plan nesnelerinin her zaman ilginç ve genel anlamda görsel açıdan çekici görünmesini sağlamaktır. Bunun aksine, sıkıcı veya ilgi çekmeyen bir arka plan, çekimi mat ve sönük hale getirir. Arka planınız yalnızca videonuzun konusunu yansıtmamalı, aynı zamanda tonunu yansıtmalıdır.

Videonuzu Düzenlemeyi Öğrenin

Yüksek kaliteli bir kamera, harici bir mikrofon, çekici kamera açılarına sahip sabit bir kamera ve görsel açıdan ilginç bir arka plan kullansanız bile, video iyi düzenlenmezse bu kadar çaba boşa çıkabilir.
Bu iş için en pahalı yazılımı satın almanız gerekmiyor piyasad bir çok video düzenleme programı bulunuyor. Bu programlardan işinize yarayacak olanını seçip hızlıca kullanmayı öğrenin. Bunun için video eğitimler izleyebilirsiniz. Videoların profesyonel görünmesini sağlamak için renklerin nasıl düzenleneceğini öğrenin, sesleri kitlenin daha iyi duymasını sağlayacak şekilde ayarlayın ve sahneler ile çekimler arasındaki kesintileri güzelce bir araya getirin. Kişisel marka logonuzu videonun başına  veya sonuna eklemeyi unutmayın

Adım -6 Videoların Üretilmesi – Arama Motru Optimizasyonu (Youtube SEO)

Videolarınızın kalitesi, onları başarılı bir şekilde tanıtmak ve pazarlamak için vazgeçilmez bir etkendir. Videolarınızı ne kadar iyi tanıtırsanız tanıtın, donuk, sönük veya amatörce çekilen videolar izlenmeden kapatılır. Ancak, videolarınız yüksek kalitede ise ileyiciler videolarınıza ilk gördüklerinde iyi not vererek sizi yakın takibe alırlar.
Ama şimdi için zor kısmı geliyor.
İlk birkaç videonuzu filme aldınız, düzenlediniz ve şimdi bunları YouTube kanalınıza yüklediniz var sayalım. Daha önce attığınız adımlarda öğrendiğiniz ipuçlarını da kullandınız ve videolar yüksek kalitede görüntüleme ve sesle profesyonelce üretildi videolar profesyonelce izlenmek, hissetmek ve ses çıkarmak için tamamen düzenlendi.
Buraya kadar çok heyecan verici değil mi?
Eh, şimdi zor kısmı geliyor. YouTube çok kalabalık bir web platformudur. Her dakika yüzlerce saatlik videolar yükleniyor. Videolarınız ne kadar kaliteli olursa olsun rakiplerinizinde videoları aynı kalitede olabilir. bu kadar kalabalık bir platformda videolarınızı ve kanalınızı öne çıkarmak için yapmanız gerekn çok şey var.
Şimdi videoları üretmenin ikinci bölümüne başlayacağız. Arama motoru optimizasyonu yani Youtube için SEO!
Şimdi arama motoru optimizasyonunu düşündüğümüzde, bu çoğunlukla SEO olarak kısaltılır, blog yazıları yazarken buna önem veririz. Temel olarak, makaleleri yazarken, makalelere ve blog’ a SEO uygulayarak insanların arama motorlarında blogumuzla kolay karşılaşması için ir çok yöntem uygularız. Bunun için bir çok işlem vardır ancak ençok bilinen konu anahtar kelimelerdir. Hedeflediğimiz anahtar kelimeye göre yazılar yazarız ve arama motorlarıdan bu ylla daha çok ziyaretçi elde ederiz.
Videolarınızı üretirken ve YouTube’ a yüklerken aşağıdaki gibi bir konsept uygulamamız gerekecek

Video Anahtar Kelimeleri

Videonuzun görüntülenme şansını artırmak için YouTube’un arama sonuçları sayfasında video sıralamanızın yüksek olması önemlidir, ancak diğer arama motorlarında da, özellikle de Google’da sıralamanın yüksek olması şarttır.
Video anahtar kelimeleri, Google’ın ilk sayfasında video sonuçları gösteren anahtar kelimelerdir. Videonuzun evcil hayvanlarla ilgili olduğunu varsayalım. Videonuzun başlığında veya alttaki açıklama bölümünde, “Sevimli köpekler” veya “konuşan papağanlar” vs. olduğunda insanlar bu şeylerden birini arama motoruna girdiklerinde videonuz görünecektir. Google’ın arama sonuçları sayfasında da bu durum değişmez.

Video Başlıkları

Videolarınızın başlıkları düşündüğünüzden daha da önemlidir. Yukarıda anlattığımız gibi, videonun Google’da görünme şansını artırmak için başlığınıza video anahtar kelimeleri eklemek akıllıca olacaktır. Aslında videonuzun başlığı, videonuzla ilgili olarak SEO’nun en kritik yönüdür. Başlık konusunda taratıcı olmak lazım insanların bu videoyu ne yazarak bulacaklarını düşünün. İnsanların yazdığı kelimenin karşılığı olarak arama motorlarında üst düzey bir sıralama sağlamak için alakalı anahtar kelimeler video başlığını içermelidir.

Video Tanıtımları

YouTube, yükleme sırasında videonuza bir açıklama yazmanıza izin verir ve SEO’yu daha fazla kullanmak ve insanları bu videoya çekmek için açıklama bölümünün çok önemli bir alan olduğunu unutmayın.
Bazı YouTube videolarındaki açıklamaların bazılarının çok kısa bazılarının ise çk uzun olduğunu daha önce gözlemlemiş olmalısınız. Muhtemelen uzun açıklamalar diğer videolara göre bulunma olasılığı daha yüksek videolardır.
Uzun açıklamaların öneminden bahsediyoruz fakat şu hatayıda kesinlile yapmayın, başkayerlerden kopyaladığınız uzun paragrafları vide açıklamanıza doldurmayın.
Eğer bir açıklama yazacaksanız ki yazmanız şart, videonuz ile ilgili anahtar kelimeleri bir kaç kez içeren uzun ve size özel oluşturulan metinler yazın. Ne kadar uzun metinler olursa o kadar iyidir ama anahtar kelimelerle doldurmayın ve çalıntı olmasın. Size özel, özgün ve düzgün olsun faydası tartışılmaz fazladır.

Abonelerinize Çağrıda Bulunun

Video açıklamanıza izleyicinin kanala abone olmak için bir çağrı ekleyin. Bir çok kişi video açıklamalarını okur bunu test edebilirsiniz kanalınıza abone olmalarını açıklama ile onlara bildirirseniz abone bulma şansınız artış gösterir.
Bu önemli bir detay!
Kanalınıza abone olan kişi sayısı arttıkça YouTube da sizi daha çok tanıyor olacak ve reklamlardan daha çok para kazanacaksınız. Ayrıca binlerce aboneniz olduğunu düşünürseniz videonuzu yayınladığınızda abonelere bilgi gidecek ve anında izlenme sayınız artacak bu durumda videonuz arama snuçlarında daha üst sıralarda görünecektir. bu açık ve net bil bilgidir.

Adım -7 E-posta İle Kitlelere Ulaşma

YouTube üzerine yükleyip yayına aldığınız videolarınıza ziyaretçi çekmenin az bilinen ve bir okadar da etkili olan yollarından biri de e-posta pazarlamadır. Film tanıtımları yapan, fragmanlar tanıtan kişilere ulaşarak videolarınız hakkında kendi kitlelerine sizin için e-posta göndermelerinii isteyebilirsiniz.
Rss aboneleri ve e-posta listelerine sahip olan içerik üreticileri ve blog yazarları da bu iş için en iyi seçim olabilir. Onların blog abonelerine göndermesi için etkili bir e-posta metni hazırlayıp kitlelerine gönderim yapmalarını isteyin bu iş için gerekirse bir miktar ödeme yapmayı da düşünebilirsiniz.
Bunu yapmaktaki amaç, internet üzerindeki etkinizi artırmak için kanalınızı popüler blog yazarlarıyla entegre etmektir. Pek çok blog yazarının kendi YouTube kanalı bulunmuyor çünkü onlar daha çok makale yazarak kitlelerine ulaşıyorlar, ancak onların blog kategorisine yakın videoları bloglarında yayınlamaları gereken durumlar olabiliyor. Onlarında bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek amaçlı ortaklaşa bir çalışma iki taraf içinde faydalı olabiliyor.
YouTube kanalınızı e-postayla pazarlamak için kullanabileceğiniz diğer bir yöntemi ele alalım

Kanalınıza abone olan kitlenize e-postalar gönderin

İnternet işleri ile uğraşıyorsanız bir blogunuzun veya bir web sitenizin olması şart olmasa bile bir gerekliliktir. Eğer bu konuda bir aksiyon almak istiyorsanız Blog yazmaya nereden ve nasıl başlamalı konusuna göz atabilirsiniz.
Bir blog veya site açtıktan sonra kanalınızdan abonelerinize siteniz hakkında duyuru yapın ve sitenizde oluşturduğunuz bir opt-in formu ile aboneleriniz e-posta adreslerini toplayabilirsiniz.
Hatta kitlenize minik yarışmalar düzenleyerek üye olmaları durumunda hediyeler vereceğinizi yine kanalınızda ki videolarla duyurabilirsiniz.
Zamanla E-posta abone listeniz bu yöntemlerin tümünü uygulayarak YouTube abonelerinizden fazla sayıya ulaşabilir. Bunun nedeni, e-posta aboneliği yoluyla YouTube kitlenize daha fazla teklifte bulunabilmenizdir. Yarışmalar düzenleyerek, yeni videoları güncellenerek, gelecekteki videoların nasıl olması gerektiği hakkında sorular sorarak bu abonelerle olan ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.
Abonelerinize kanalınızla ilgili özel olarak ürettirdiğiniz ürünleri satabilirsiniz. Bu ürünleri yine abonelerinize e-posta yoluyla duyurabilirsiniz.Birçok başarılı YouTube kanalı, T-shirt’ler, kahve kupaları, araba tampon etiketleri ve benzeri şeyler yaptırıp kanal vasıtasıyla satmaktalar. Müşterilerinizle kurduğunuz ilişki ne kadar güçlü olursa, onlarda size o kadar çok güvenir ve yapacağınız kâr aynı oranda artar.
Sonuç olarak, e-postalar, insanlara ulaşmak, onlara anında duyurular yapmak onlarla iletişimi güşlendirmek için harika bir yoldur.
E-posta pazarlamasını YouTube ile etkin bir şekilde kullanabilmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. 
– Bir YouTube abone listesi oluşturun ve videolarınızda sürekli bunu ön plana çıkartmaya çalışın
– YouTube Kanalınız için bir web sitesi veya blog kurun
– YouTube Kanalınız ve web sitenize trafik yönlendirmek blog yazarlarına ulaşın ve onlara ortaklık yapabileceğinizi bildirin. Bunun için Kategorinize yakın blogları internetten bulup onlara e-posta gönderebilirsiniz.
– Marka logonuzun bulunduğu T-shirt veya şapka gibi ürünler yaptırıp gibi web sitenizden bu ürünleri satın
– Ücretsiz hediye dağıtma, yenilikler ve güncellemeler hakkında haber verme, yarışmalar başlatma gibi haberleri toplayacağınız e-postalar üzerinden kitlenize yine toplu e-postalarla programlı olarak duyurun.

Adım -8 Reklamcılık

Ücretli reklamcılık, normalde etkili olduğu gibi başarılı bir YouTube kanalının pazarlanmasında da inanılmaz derecede etkili bir yoldur.
Kullanabileceğiniz bir çok ücretli reklam kanalı olmasına karşın bunlardan en etkili olanları Youtube Reklamcılığı ve Google AdWords reklamcılığıdır. Bu ikisi arasında YouTube reklamcılığı sizin için daha iyi etki sağlayacak seçenektir. YouTube reklamlarını seçmenizin nedenlerinden başlıcaları; demografik verilere, ziyaretçi davranışına ve coğrafi bölgelere göre hedef belirleme gibi çok çeşitli seçeneklerinin bulunmasıdır.
YouTube’la reklamcılık yapmakla ilgili önemli nokta sadece kanalınıza dikkat çekmek değil, abone listenize harekete geçirici mesajlar vermek ve kanalınızla olan etkileşimini artırmaktır. Bu durum, videolarınızın sosyal medyada daha da fazla paylaşımda bulunulmasına neden olabilir.
kanalınızdan kısa zamanda verim alabilmek için kesinlikle ücretli arama reklamcılığını düşünmelisiniz. Örneğin, Google AdWords’ü kullanarak ya doğrudan YouTube kanal sayfanıza ya da daha popüler videolarınızdan birine ziyaretçi yönlendirecek şekilde kısa reklamlar yapabilirsiniz.
Google, reklamları şu şekilde çalışır;
Tarayıcıdan veya YouTube üzerinden bir kullanıcı bir anahtar kelime ile arama yaptığında sizin aynı anahtar kelimeyi kullanmanız durumunda reklamlarınız tetiklenir. Arama sonuçları sayfasında sizin reklamınız nhtar kelimeleriniz ile örtüştüğünde reklamlar tetiklenir ve gösterime girer.
Sizin reklamınızı her tıklandığında ön ödediğiniz krediden belirlediğiniz oranda bir ücret eksilir. Bu tık başı ücretleri yine siz belirlersiniz. Bazı zamanlarda reklamları yayınlayıp istemediğiniz zamanlarda durdurmak ta sizin elinizdedir.

Reklam Maliyetleri

Yukarıdaki reklamlar PPC kategorisinde yani Pay Per Click (Tık başına ödeme) reklamlarıdır. Size göre bu, yalnızca reklamınızs tıkladığında ödeme yapacağınız anlamına gelir. Unutmayın ki, reklamı gören insanların yalnızca küçük bir yüzdesi aslında bağlantıyı tıklar. Gösterimler için değil tıklamalar için para ödersiniz yani gösterimler ücretsizdir.
Gerçek tıklamanın maliyeti, seçtiğiniz video anahtar kelimelerinin ne kadar popüler olduğuna bağlıdır.
Bu durumu şu şekilde detaylandıralım; 
Google’ın tıklama başına maliyetinin 30 sent olduğunu ve 90 dolarlık bir bütçeniz olduğunu var sayalım. Bu, reklamınızın en iyi durum senaryosunda videolarınızdan birine 300 yeni görüntü oluşturması anlamına gelir. Açıkçası, bütçeniz daha büyük olsaydı ve tıklama başına maliyet bundan daha az olsaydı daha iyi olurdu, ancak bu sadece bir örnektir.

Reklam Öğeleri Oluşturmak

Reklamları oluşturmak bütçe ayarlamak kadar büyük öneme sahiptir. Reklamdaki her kelimenin ve her karakterin bir amacı olması ve iletmeye çalıştığınız genel mesaja katkıda bulunması gerekir. Reklamın dikkat çekmesi için en azından biraz yaratıcı olması gerekir. Ayrıca, kullanıcıların her zaman YouTube kanallarında ve videolarda reklamlar görüyor olduklarını ve bunların çoğunun tıklamadığını da unutmayın.

Çoklu Reklam Kampanyaları İle Çalışmak

Anahtar kelime reklamcılığı, YouTube kanalınızdan bir izleyici kitlesi oluşturmanıza olanak tanır. Reklamcılığın amacı videolarınızının viral hale gelip hızla yayınlanması anlamına gelmez (bu bir sonraki adımda sosyal medya desteği ile daha mümkündür) daha ziyade YouTube kanalınızın yeni olduğunda kanala hızlı abone çekmek için etkili bir yoldur.
Reklam kampanyanızın büyüklüğü bütçenizle sınırlıdır. Bütçeniz yeterince genişse, birkaç reklam kampanyasını aynı anda yürütmeyi kesinlikle düşünmelisiniz. Her kampanya da kullanılan anahtar kelimeleri ayrı videoları veya ayrı yönlendirmeleri içerebilir. Bu anahtar kelimeleri hangi reklama yönlendirebileceğinizi siz seçersiniz.

Adım -9 Sosyal Medyaya Öncelik Verme

YouTube kanalınızı sosyal medya aracılığıyla tanıtmak her zaman bilinrliği arttıran bir faktördür. Facebook, Twitter, GooglePlus, Linkedin ve İnstagram gibi sosyal medya mecralar, YouTube kanalınızı istediğiniz yere yayabileceğiniz mükemmel araçlardır. Bununla birlikte, videonuzu pazarlamak için size en uygun olan sosyal ağ, ürettiğiniz içeriğe ve hedef kitlenize bağlıdır.
Bugün en çok sevilen YouTube kanallarını Facebook ve Twitter gibi sosyal medya siteleri yoluyla keşfedip bulan birçok insan var. İş bununla kalmayıp yapılan paylaşımlarla içerik saatler içinde on binlerce kişi tarafından görüntülenebiliyor.
Sosyal medya neden YouTube kanalınız için etkili bir tanıtım yolu? 
Bunun yanıtı, kanalınıza abone olan veya olmayan hedef kitlenizden biriyle doğrudan etkileşime girmenize de olanak tanımasıdır. Sosyal medyadan daha iyi verim alabilmek için yayınlarınıza ve tweetlerinize anahtar kelime etiketleri eklemeyi unutmayın. Bu şekilde, sizi takip etmeyen insanlar bile, yalnızca belirli anahtar kelimelerden size ulaşarak kanalınızı takip edebilirler.
Kullanıcılar etiket anahtar kelimelerinizi aratarak videlarınızı bulmaya başladığında videolarınıza tıklayacaklar ve eğer beğenirlerse kendi arkadaşlarıyla da paylaşacaklar. Bununla birlikte yorum bölümünden size herhangi bir soru sorulduğunda bu sorulara hızlıca cevap vermek sizin yararınıza olacaktır.
Ayrıca, takipçilerinizden herhangi birine direkt olarak mesaj atabilir ve kanalınızı sayfalarında paylaşmalarını isteyebilirsiniz. Bu durum hem içeriğinizin hızlı yayılmasına yardımcı olacak hem de kitlenizle birebir etkileşime girme fırsatı yaratacaktır.
YouTube kanalınız için bir Facebook sayfası oluştururken, her zaman ‘yerel işletme veya yer’ – ‘marka veya ürün’ seçeneklerinden birini seçerek kurulum yapmalısınız.
Facebook ile, yalnızca kendinizin ve YouTube kanalınızın çevrimiçi varlığını geliştirebileceksiniz, ayrıca Facebook’deki kullanıcılar sayfalarınızı başlıklarınıza ve açıklamanıza eklediğiniz anahtar kelimeler aracılığıyla da bulabilecekler.
YouTube pazarlama kampanyanız için sosyal medya kullanmak videolarınızın herhangi birinin viral yayılmasını sağlamanın en iyi yoludur. Popüler hale gelen videolar, paylaşım yoluyla çok hızlı bir şekilde sosyal medya yoluyla yayılır. YouTube kanalınızın dikkat çekmesini istiyorsanız, videolarınızı Facebook, Twitter, vb. Sosyal medya siteleri aracılığıyla paylaşmanız mutlak bir gerekliliktir.

Adım -10 Farklı Bir Açıdan Bakıp Süreci İyileştirmek

En popüler ve en başarılı YouTube kanalları, dünyayla etkileşime giren kanallardır. Bu durum içeriğin komik, bilgilendirici, çarpıcı, yenilikçi olmasına bakılmaksızın insanlara faydalı olmasına işaret etmektedir. Bu şekilde dünyayla etkileşim kurmak ve kendinizi bir YouTuber yapmak için kutunun dışında düşünmek zorundasınız. İçeriğinizde veya pazarlamanızda rakiplerinizden farklı olan bir şey yapın; böylece öne çıkacaksınız ve insanlar sizi çekecektir.

Farklı bir açıdan bakıp süreci iyileştirmeniz için uygulayacağınız 4 yöntem

  1. Viral Videolar Oluşturun

Bunu başarmak keşke söylemek kadar kolay olsaydı. Her YouTuber, oluşturduğu videoların bu sefer sosyal medya ve İnternet’te viral hale gelen birer fenmen olacağını umut ediyor. Aşağıdaki ip uçları her videonuzun bir fenomene dönüşeceğini garanti etmese de en azından şansını birazda olsa arttırabilir.
İlk ipucu, videolarınızı oldukça basit ve anlaşılır hale getirmektir. Viral hale gelen ve milyonlarca izlenen videoların tümü olmasa da geneli çok basit ve aynı zamanda da kısa denecek kadar az dakikadadır. Bunun nedeni, insanların doğası gereği dikkat sürelerinin kısa olmasıdır. İnsanlar videoları izlerken onları hızlıcaca bitirip beğenirlerse paylaşmak ve bir sonrakine geçmek isterler. Bu döngünün içinde olabilmeniz için videolarınızı kısa tutmaya çalışın, özellikle viral bir video olmada aday içerikler için bunu yapın.
Viral videoların standart videolara göre en büyük farkı daha önce eşi benzeri az bulunur olmalarıdır. Eğer videonuz geçmişte aynı veya benzerine yakın içeriğe sahipse bunun viral hale gelmesi ldukça zordur.
İnsanların gözünden bakıp düşünün siz daha önce defalarca aynısı yapılmış bir videoyu hiç arkadaşlarınıza göstermek ister misiniz? Bu surumda alacağınız cevap “Hıımmm ben bunu daha önce görmüştüm sen asıl şunu izle” olacaktır. Bu yüzden benzersiz videoların tutma şansı her zaman yüksektir.

2. Toplumsal Etkileşim

Abone yakalama, hedef kitleyi arttırma, takipçi çoğaltma gibi konular bu makale içinde sık sık ele aldığımız bir tema gibi olmuştur. Abonelerinize ve izleyicilerinize ilgi duymaya odaklanmalısınız. Videolarınızın viral olup olmayacağını onları oluştururken asla tahmin edemezsiniz. Yalnızca izleyiciler bunun üzerindeki her türlü kontrole sahiptirler ve en son kararı hep onlar vermektedir.

3. Bir Temanız Olmalı

Başarılı olan tüm YouTube kanallarının kendilerine has tutarlı bir teması bulunur. Bu tema, YouTube kanalınızın konsepti hakkında da olabilir, farklı bir şey de olabilir. Başarılı işleri farklı kılan bazen değişik bir fikir bazende yapılan işin kalitesidir. Henüz kendinize has bir temanız olduğunu düşünmüyorsanız ne olduğunuzu, ne için var olduğunuzu, neler yapacağınızı bu temada insanlara aktarın.

4. İçerik Üretmeye Durmadan Devam Edin

Bu konuya daha önce de değindiğimiz gibi ne olursa olsun içerik üretmeyi bırakmayın.Kendinizi bunaltmadan her gün yeni bir video üretmek zorunda olduğunuzu düşünün, bu işten gelecekte çok iyi gelir elde edeceğinizi, başarılı olacağınızı sürekli düşünerek kendinizi motive edin ve içeriğinizi aksatmadan üretin.
Video üretme sürecinizi siz belirleyin haftada bir kez mi yoksa haftada 2 kez mi (veya  farklı zamanlarda) fark etmeksiniz düzenli olarak belirli aralıklarla içeriğinizi üretin. Bunu yapabiliyorsanız, video izlenme ve abone sayınızdaki artış kesinlikle olumlu yönde artacaktır. Ancak, zaman zaman veya öngörülemeyen bir sorun yaşayıp gecikme olacaksa bunu kitlenizle paylaşıp kendinizi unutturmayın.

Sonuç

Bu yazıyı eğer sonuna kadar okuduysanız sizi tebrik ederim!
YouTube para kazanmak için sınırsız fırsatların olduğu bir mekandır ama bunun yolu kanalınızı iyi pazarlamaktan ve abone sayınızı arttırmaktan geçer. Bu rehberden öğrenecekleriniz de zaten budur.
YouTube kanalınızı başarılı bir şekilde geliştirebilmeniz için yapmanız gereken ilk iş, kanalınızın amacını ve hitab ettiğiniz kitleyi hiç bir zaman aklınızdan çıkarmamanızdır.
Devamında ise, kamera kalitesi, ses kalitesi, kamera kararlılığı, arka plan ve düzenleme konusunda videolarınızın iyi kalitede oluşturulmasını sağlamaya zaman, para ve çaba harcamanız gerekir. SEO ile videolarınızı aramalarda ilk sıraya çıkarmanız gerektiğini, başlık ve anahtar kelimelerin önemini de hiç bir zaman unutmayın.
Bu rehberi tam olarak uygulayabilirseniz, videolarınızı hedefinizdeki kitlelere pazarlamaya hazırsınız demektir.
Şu anda mevcutta bir sürü başarılı YouTube kanalı var, bunlardan bazıları veya hepsi başarılarını muhtemelen bu rehberdeki benzer detayları uygulamalarına borçlu olabilirler.
Bu rehber sayesinde sizde aynı başarıyı yakalamak isterseniz şimdi uygulamaya geçme zamanı geldi.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

CLİXSENSE İLE GÜNDE 10 DOLAR KAZANMA ( RESİMLİ ANLATIM ) ÖDEME KANITLI

İnternetten Para Kazanma Yolları | En Çok Para Kazandıran Web Siteleri 2017-2018                                                                                                                                                                                                                                                                                  CLIXSENSE             ONLINE PARA KAZANMA FIRSATI           Evde ek iş yapmak isteyenler için clixsense ile para kazanmak çok kolay. Clixsense 2007 yılından bu yana en güvenilir, internetten para kazanma sitelerinden biridir. Binlerce Türk üyesi bulunmaktadır. Clixsense nin dünyada 10 milyonu gecen üyesi bulunmaktadır. Görevleri yaparak, uygulamalar yükleyerek ve referans üzerinden para kazanmanın yanında, onlardan daha çok kazandıran Anket doldurarak para kazanabilirsiniz.   Anketler tane başı 0,85-1,33-2,33 vs. gibi ücretler vererek iyi miktarda para kazandırıyor.  Buradan kazanacağınız para ile bir ev geçindiremezsiniz

Payoneer Nedir Nasıl Kayıt Olunur

En iyi PayPal Alternatifi (Payoneer) Arkadaşlar merhabalar, biliyorsunuz ki 30 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye'den çekileceğini duyurdu. İnternet üzerinden en iyi para transferi yapılan PayPal 6 Haziran 2016 tarihinde para gönderme ve para alma seçeneklerini kapatarak Türkiye'den tamamen çekileceği için PayPal'a en iyi alternatif olarak Payoneer para transferi şirketinin tanıtımını yapacağız. Tanıtımını yapacağımız şirketin adı Payoneer ve üyelik aldıktan sonra tamamen Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Payoneer Nedir? Ne işe Yarar? Payoneer yurtdışında yaygın olarak kullanılan kullanışlı bir para transferi aracıdır. Yapılan işlem başına ufak kesintiler uygulayan Payoneer aynı zamanda kullanıcılarına Payoneer nakit kart adı altında MasterCard güvencesiyle TEB bankası atmlerinden herhangi bir kısıtlama olmadan anında nakit çekme işlemide gerçekteştirmektedir. 70 farklı para birimi, 200 farklı ülkede yaygın olarak kullanılan Payoneer yaklaşık olarak aktif 2 milyon kullan

Yandex Toloka’dan Para Kazanma

Yandex Toloka’dan Para Kazanma Yandex Rus arama motoru devi olarak ülkemizde, Ukrayna’da, Kazakistan’da ve Beyaz Rusya’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Google dışında en iyi alternatif arama motoru olarak değerlendirilebilecek olan Yandex yaklaşık 20 yıl önce kurulmuştur. Google alternatifi birçok benzer özelliğe sahi Yandex Toloka  olarak bilinmektedir. Geliştirilen bu sistem üyelerin  yandex tolaka para kazanma sını sağlamakta yani bir nevi kullanıcıların internetten para kazanmalarına yardımcı olmaktadır. İnternetten para kazanma son dönemlerde internet kullanıcıları için oldukça popüler bir konu haline gelmesi ile Yandex, hem kendi algoritmasını daha da iyileştirmek hem de daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için Yandex Tolaka sistemini geliştirmiştir. Peki, Yandex Toloka nedir ve sistemden nasıl para kazanılıyor?                           Yandex Toloka Nedir? Yandex Tolak a üyelerine çeşitli görevler vererek bu görevlerin tamamlanması karşılığında belli bir miktarda

Google dan Para Kazanma Sırları

            Google dan Para Kazanma Sırları Kıymetli dostlarım, bu makalemde sizlere    Google’dan para kazanma yolları  hakkında son derece etkili olduğunu düşündüğüm bilgiler vereceğim. Eğer bu makaleyi  sonuna kadar  okumayı başarır ve söylediklerimi harfiyen yaparsanız, iddia ediyorum ki kısa süre içinde Allah’ın izni ve yardımıyla, internetten Google aracılığı ile para kazanabilirsiniz.  Üstelik çok da uzak olmayan bir gelecekte bu kazançlarınızı otomatiğe bağlayabilirsiniz!…  Abarttığımı düşünebilirsiniz ama kesinlikle  abartmıyorum , ne demek istediğimi makalenin sonunda anlayacaksınız arkadaşlar, bu yüzden vakit kaybetmeden hemen işe koyulalım. Google Nedir? İlk iş olarak kısaca  Google ‘dan bahsetmek istiyorum. Para kazanmaya çalışacağımız sistemin tam olarak ne olduğunu bilmemiz, bize her zaman fayda sağlayacaktır… Wikipedia , Google’ı şu şekilde açıklıyor: Google, ilk olarak, 4 Eylül 1998 tarihinde özel bir şirket olarak kuruldu ve 19 Ağustos 2004 tarih

HOW TO MAKE MONEY ON THE İNTERNET MAKE MONEY FROM HOME 2017|2018

                                              EARN AT CLIXSENSE    Clixsense is a genuine free online earning program to earn money for doing simple online jobs. You can earn money for taking daily cash surveys, completing various easy online tasks and many other similar easy online jobs. They are paying members since 2007 without any issue and has already paid over $6 million to over 4 million members. Earn from : Surveys, Tasks, Offers, and affiliate program. ​ ​ Here below the step-by-step guide on how to register free and start earning money immediately. ​                                                         Step-1                                        Free Registration                                        Register your free account by clicking the register button below. The website will open in a new tab

Facebook’tan Para Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım

          Facebook’tan Para Kazanmak İçin                                                   Ne Yapmalıyım                 Facebook, kim tarafından, nerede kuruldu anlatmaya hiç gerek yok. Boşuna kendimizi yormayalım. Şimdi yılda 5 milyar $’ın üzerinde kazanıyor. Muhtemelen kurucusu bile bugün buralara geleceğini tahmin etmiyordu. Ama azmi ve çalışkanlığının yanında şansı da yaver gidince, dünyanın en zenginleri arasına girdi. O yüzden siz de asla pes etmeyin. Facebook’tan para kazanmak için bilmeniz gerekenler? -Profil açmak, -Grup kurmak, -Fan sayfası açmak, -Profil yada sayfa onaylatmak, -Kapanan ya da yayın hakkı alınan bir sayfayı yeniden açtırmak, -Facebook’ta sponsor reklam vermek, -Facebook’ta paylaşım yapmak, -Facebook’ta profil ve kapak resmi oluşturmak, -Kişileri ve paylaşımları analiz etmek, yani Facebook’ta pazarlama stratejileri belirlemek. Kısaca bu konular hakkında bilgi sahibi olmanız,  Facebook’tan para kazanmak  için oldukça önemlidir. Bu makale

How To Open Payza Account

           How To Open PAYZA Account? A Complete Guide to Send and Receive Money Online from Payza Account. Here in this Post, we will guide you step by step on How to  Open a Payza Account  and How to send and receive Money from Payza Account Online securely. Firstly,  PAYZA  is an Online Payment Processor and E-Wallet service, that allows you to send and receive money Online securely. Payza can be considered as the best alternative for other Online Payment Processors like  PAYPAL  &  PAYONEER . Through Payza, you can make all your Online Payments, do shopping and receive funds from anywhere in the world. Along with Web Based Service, Payza is also available as Mobile App on Google Play Store & App Store for Apple Users. For Freelancers & People Making Money Online Payza is one of the best pick to receive and withdraw their money to their Bank Accounts. LOCATION Payza Head Quarters is located at Montreal, Canada. And It has Other Regional Offices located in US

BİNANCE İLE ALT COİN ALIM SATIMI -SANAL PARA NASIL ALINIR SATILIR BİNANCE COM

                                                                                                                     BİNANCE NEDİR?       Gelişmiş kullanıcı arayüzü ve hızlı, tatminkar destek konusunda müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşım sergileyen kripto alım satım platformudur. yeni eklenen coin ve tokenlarla portifolyosuna rağbet görmeyen para birimlerini eklese de qsp, pwr ve rdn gibi birimlerle toplam işlem hacmini kayda değer oranlarda artırmıştır. geliştirici ekibinin stop-loss ekranı üzerinde çalıştığı bilinmektedir. üç vakte kadar, benzer borsalardan bir eksiği kalmadan, ivmelenerek yoluna devam edeceği beklenmektedir. www.binance.com                                      her türlü alt coini alabileceğiniz btc ile para yatırabileceğiniz bir site güzel bir arayüzü ve kullanışlı yapısı çok populer bir site olmasını sağlıyor .  binance ye para yatırmak için paribu ya üye olup ordan BTC alıp binance ye gönderiyorsunuz btc leriniz hesaba geldikten sonra alt co

BİTCOİN NEDİR NEREDEN ALINIR ?

                                         Bitcoin nedir?   Satoshi Nakamoto tarafından olarak başlatılan Bitcoin‘ in herhangi bir merkez bankası veya resmi kuruluş ile ilişkisi bulunmuyor. Ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen ve üçüncü parti hizmetine aracı kurumlara gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimi olan Bitcoin, küresel piyasalarda  Dolar  ve Euro’ya alternatif olarak öne sürülüyor. Bitcoin’in sembolü  ฿, olarak gösterilirken kısaltmalarda ise BTC olarak geçiyor.                          Bitcoin birimleri nelerdir? Bitcoin sisteminin hesap birimi Bitcoin'dir. 2014 yılı itibari ile Bitcoin'i simgeleyen birimler 'BTC, XBT ve U+20BF' dir. Az miktarda Bitcoin için kullanılan birimler millibitcoin için 'mBTC' ; bit ya da microbitcoin için 'µBTC' ve 'satoshi' şeklindedir. Bitcoin'in yaratıcısı olan satoshinin adının verildiği en küçük Bitcoin birimi yüz milyonda bir bitcoin olan 0.00000001 B